Jag Ă€lskar pannacotta. Skulle troligtvis kunna slĂ€nga i mig det varje kvĂ€ll om ingen hindrade mig... đ
BestÀmde mig för att testa en variant som jag inte provat förut med mörk blockchoklad, vit blockchoklad och lite kaffe som extra smaksÀttning.
Resultatet blev smaskens!
Choklad- och kaffe -pannacotta
Difficulty: LĂ€ttPortioner
6
portionerFörberedelsetid
15
minutesTotal tid
3
hours25
minutesChokladpannacotta med smak av kaffe
Ingridienser
5dl vispgrÀdde
2 gelatinblad
3 teskedar vaniljsocker (valfritt)
100g mörk blockchoklad 70%
100g vit blockchoklad
1 matsked starkt kaffe
Steg för steg
- BlöttlÀgg gelatinbladen i en skÄl med vatten.
- VÀrm grÀdden lÄngsamt i en kastrull och vispa ned vaniljsocker. Se till att du vispar under tiden du vÀrmer grÀdden.
- NÀr grÀdden Àr varm sÄ lÀgger du ned blockchokladen och fortsÀtter vispa tills allting har löst upp sig.
- TillsÀtt lite kaffe som smaksÀttning. Smaka gÀrna av blandningen, det Àr ungefÀr sÄ det kommer att smaka sedan.
- Ta ut gelatinbladen ur skÄlen och vispa ned de i kastrullen. FortsÀtt att vispa tills blandingen nÀstan kokar.
- HÀll pannacottan i smÄ koppar, skÄlar eller glas och tÀck med plastfolie. LÄt de vila minst 2-3 timmar i kylskÄp.
- Servera med nĂ„gra fĂ€rska blĂ„bĂ€r pĂ„ toppen eller riv ned lite vit eller mörk choklad! Glöm inte att servera lite gott kaffe till đ
Notes
- You should be able to skip both the vanilla sugar/extract and the coffee if needed.