Choklad- & Kaffe -pannacotta

Jag Ă€lskar pannacotta. Skulle troligtvis kunna slĂ€nga i mig det varje kvĂ€ll om ingen hindrade mig... 🙂
BestÀmde mig för att testa en variant som jag inte provat förut med mörk blockchoklad, vit blockchoklad och lite kaffe som extra smaksÀttning.
Resultatet blev smaskens!

Choklad- och kaffe -pannacotta

Recipe by DavidDifficulty: LĂ€tt
Portioner

6

portioner
Förberedelsetid

15

minutes
Total tid

3

hours 

25

minutes

Chokladpannacotta med smak av kaffe

Ingridienser

  • 5dl vispgrĂ€dde

  • 2 gelatinblad

  • 3 teskedar vaniljsocker (valfritt)

  • 100g mörk blockchoklad 70%

  • 100g vit blockchoklad

  • 1 matsked starkt kaffe

Steg för steg

  • BlöttlĂ€gg gelatinbladen i en skĂ„l med vatten.
  • VĂ€rm grĂ€dden lĂ„ngsamt i en kastrull och vispa ned vaniljsocker. Se till att du vispar under tiden du vĂ€rmer grĂ€dden.
  • NĂ€r grĂ€dden Ă€r varm sĂ„ lĂ€gger du ned blockchokladen och fortsĂ€tter vispa tills allting har löst upp sig.
  • TillsĂ€tt lite kaffe som smaksĂ€ttning. Smaka gĂ€rna av blandningen, det Ă€r ungefĂ€r sĂ„ det kommer att smaka sedan.
  • Ta ut gelatinbladen ur skĂ„len och vispa ned de i kastrullen. FortsĂ€tt att vispa tills blandingen nĂ€stan kokar.
  • HĂ€ll pannacottan i smĂ„ koppar, skĂ„lar eller glas och tĂ€ck med plastfolie. LĂ„t de vila minst 2-3 timmar i kylskĂ„p.
  • Servera med nĂ„gra fĂ€rska blĂ„bĂ€r pĂ„ toppen eller riv ned lite vit eller mörk choklad! Glöm inte att servera lite gott kaffe till 🙂

Notes

  • You should be able to skip both the vanilla sugar/extract and the coffee if needed.

LĂ€mna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *